Tema: TOČKOVANJE
Avtor / datum Sporočilo
boris52
29.5.2014 20:28
Imam občutek, da si nekateri sami dodajajo točke???????
BRICNIK
31.5.2014 19:02
SAMI SANJAČI (KOT NAŠI POLITIKI). PA LP
atadimce
20.6.2014 19:29
BRICNIK - Ali si opazil, da se je tisti, ki sanja tuje sanje PREBUDIL!!!!!
atadimce
20.6.2014 21:05
Kaj, Sigismundus, si se končno prebudil???
Sem že mislil, da si obupal nad nami, ker že precej časa nisi poslal kakšne rešitve (pravilne al pa ne). Resnica boli, a ne? Zdaj si še ti, ki naj bi bil neki urednik in nam (in sebi) )podarjaš točke začel pljuvati po vsem, kar naj bi bilo prav. Tega seveda ne bi smel počet in upam, da bo Alen to videl in ti vzel vlogo urednika. Če so vsi takšni kot ti, prav gotovo BORISA52 ne vara občutek, da si nekateri sami nabijajo točke.

Ne bom napisal svojega imena, ker ste mi jih tako že vi poklonili preveč in povrhu vsega še žaljivih
Lep pozdrav in brez zamere
nebodigatreba47
20.6.2014 22:50
ma saj ni za verjet, tata dupće
če te ne bi blo, bi te blo treba izumt
bravo bravo tata dupće
uživaj v svojih pizdarijah še naprej
admin
27.6.2014 15:42
Vidim, da se zadnje čase pojavlja precej žaljivih sporočil, uporabniki se drug drugega obtožujejo, ko kdo vnese rešitev s kakšno napako. Nekako bi rad pripomogel k temu, da ne bi bilo več prisotnega tega žaljivega govora.

Vedno se bo zgodilo, da bo v rešitvi kakšna črka ali beseda napačna, to je pač človeški faktor in tega se ne da odpraviti. Nekdo je bolj uspešen pri reševanju ali prepisovanju, nekdo manj. Ker pa nas je več lahko drug drugega preverjamo, lahko napišemo komentar k rešitvi in uredniki lahko rešitev tudi popravijo. Sam vidim le pozitivne strani tega.

Mislim, da je glavni problem v pripisovanju točk k napačnim rešitvam. Nekatere uporabnike pač moti, če nekdo drug dobi 20 točk za rešitev, ki ni popolnoma pravilna. Zato predlagam, da bi uvedli kazenske oz. negativne točke, če bi v rešitvi ugotovili napako. Avtor rešitve bi sprva dobil vseh 20 točk, če pa bi se izkazalo, da ima rešitev napako, bi mu od teh 20 točk odvzeli recimo 5 točk. Če bi našli dve napaki, bi mu vzeli še dodatnih 5 točk, in tako naprej. Če bi rešitev imela 4 ali več napak, avtor s svojo rešitvijo tako ne bi dobil nobene točke.

Kaj menite? Bi bil tak sistem pravičen ali bi samo še prilil gorivo na ogenj in bi obtoževanja na tak način bilo še več?
sigismundus
28.6.2014 05:03
lep pozdrav, admin

že par let sem tukal. ko sem našel tale križankarski portalček, je bil prazen.na njem je visela samo neka stara rešitev, kjer se je neki reševalec zatipkal z letnico in jo napisal za eno leto naprej. Bila je to rešitev revije Ona. No, spravil sem se k delu. v mesecu in pol mi je uspelo nanizati40 rednih rešitev, še kak mesec kasneje pa jih je bilo že 60 na mesec, ki sem jijh redno obnavljal. Lepi časi so bili to, počutil sem se dobro, ustvarjalno in vesel sem bil vsakega novega reševalca, ki je prijadral v naše vode.
minilo je še nekaj mesecev, ko si prijadral še ti. Očitno te ni b ilo že dolgo časa, imel sem občutek, da si bil v tujini. Spomnim se, da si napisal: Ej, tole pa še živi. Matr, kok sem bil dobre volje. Počasi se je vrnila še eno dekle, ki je potem na tvoj poziv, postala tudi urednica. Pridna ko mravljica. Še danes urejuje gesla in slovarček, in to s tako nazančnostjo in tako strpkpvno podkrepljeno, da si še zraven nisem upal. Pa tudi ostali uredniki, ki so prišli pozneje, so bli izvrstni.
Veš, admin, tukaj se počasi izrojeva. Spomnim, se da je zaradi žalitev, nek starejši reševalec zapustil tale portal. Povabil sem ga na nek drug portal, kjer sva skupaj vodila portalček, na osnovi katerega se je kasneje razvil besednjak. V katerem pa je žal toliko napak, da ni za povedat. Saj so ustvarjalci mislili pač najboljše, ampak zadeva jim je ušla iz rok. Niso dovolj natančni in tako ta besednjak generira nove in nove napake. Ki jih žal uporabljajo sestavljalci križank. Tako se v besediščih pojavljajo nepravilne, izmišljene, potvorjene besede, ki postajajo del našega vsakdana. Zato še toliko bolj cenim naš slovarček. Škoda.

Mislim, da bi bila edina rešitev, da se ukine točkovanje in izbriše lestvice. Položaj bi se razčistil. Pa kdor hoče naj dela.

Jaz sem trenutno nekje bogu za hrbtom. Kjer ni niti gostilne niti trgovine. Samo v gasilskem domu se včasi nekaj dogaja, Tako, da tudi dostopa do časopisev nimam. Pa mi je kar prov.

Lej, upam, da boš našel kako rešitev. Po izginotju enigmatka je tole še edini resen portal. Škoda bi ga bilo izgubiti.

adios

Dodaj sporočilo  Nazaj na forum