Tema: Uredniki
Avtor / datum Sporočilo
admin
31.12.2007 15:31
Že nekaj časa se šušlja o tem, sedaj pa je končno prišlo do točke, ko lahko povem kaj več. Uporabniki, ki jih to zanima, lahko postanejo uredniki spletnih strani petvodoravno.com in tako prispevajo k razvoju strani. Rešitev in novih gesel je namreč vsak dan več in sam ne morem več opraviti vsega dela.
Uredniki naj bi tako skrbeli za rešitve križank ter gesla v slovarju. Princip je torej podoben kot pri Wikipediji – več ljudi ureja vsebino, zato ta postane kvalitetnejša.

1. Rešitve križank

Rešitve nagradnih križank, ki jih uporabniki pridno vnašajo, je potrebno preveriti, tu pa tam kakšno popraviti, in uporabniku vnosa dodeliti točke. Pod preverjanjem je mišljeno zagotavljanje sintaktične pravilnosti (velike črke, vejice med gesli, zapis gesla v predvidenem polju), zaželjeno pa bi bilo tudi preverjanje pravilnosti rešitev. Tu pa tam se pojavi kakšna »smet« v obliki reklame, ki jo je potrebno izbrisati.
Poleg tega so rešitve nagradnih križank dober izvor iskanih gesel. V ta namen je razvita posebna logika, ki za vsako rešitev preveri vsa gesla in izpiše, katera gesla so že v slovarju in katerih še ni. Uredniki lahko takšna manjkajoča gesla dodajo na seznam iskanih.

2. Gesla

Uporabniki lahko poleg rešitev prispevajo tudi nova gesla in tako poskrbijo, da je iskanje gesla/opisa iz dneva v dan uspešnejše. Ker želimo imeti v slovarju le kvalitetna ter preverjena gesla, je naloga urednikov preverjanje novih gesel. Tudi tukaj je urednikom na voljo popravljanje, brisanje in potrjevanje gesel oz. dodeljevanje točk uporabniku vnosa.

Želiš postati urednik?
Pogoj je registracija na naših straneh ter želja pri sodelovanju. Potrebujemo aktivne uporabnike, ki bodo s pozitivnim pristopom poskrbeli za razvoj strani. Veselje pri reševanju križank ter želja po izpopolnjevanju slovarja gesel/opisov sta seveda plus. Vsi, ki vas to zanima mi prosim pišite na info@petvodoravno.com in na kratko opišite, zakaj bi želeli postati urednik. Za začetek bi poizkusil z dvema ali tremi uredniki, da preverimo kako se to obnese, potem pa se bomo odločali naprej.

Dodaj sporočilo  Nazaj na forum